ua en ru

Хорватська опозиція висунула вотум недовіри віце-прем'єру країни

Хорватська опозиція висунула вотум недовіри віце-прем'єру країни Фото: хорватська опозиція висунула вотум недовіри віце-прем'єру країни

Звинувачення на адресу віце-прем'єра Хорватії пов'язані з конфліктом інтересів

Опозиційна соціал-демократична партія Хорватії подала на розгляд парламенту вотум недовіри віце-прем'єру держави Томіславу Карамарко. Про це повідомляє Reuters.

Причиною вотуму стало розслідування так званого конфлікту інтересів, викликаного публікацією інформації про діловій угоді між дружиною віце-прем'єра і другом-лобістом.


Нібито в газеті минулого тижня повідомили, що лобіст найняв піар-компанію дружини віце-прем'єра Анни Карамарко для реалізації проекту на суму 60 тис. євро протягом двох років до 2015 року.

Крім того, повідомлялося, що віце-прем'єр працює на угорську компанію MOL, найбільшого власника акцій у хорватській енергетичної компанії INA. Уряд Хорватії є другим за величиною акціонером INA. З обох сторін є розбіжності з приводу прав управління та інвестиційної політики INA. Сторони судяться за двома міжнародними арбітражними справами.

Зараз ведуться дискусії у правлячої коаліції про те, як правильно вчинити з Карамарко.

Державна комісія з врегулювання конфліктів інтересів, призначена парламентом Хорватії, оголосила про свій намір розпочати розслідування щодо звинувачень на адресу Карамарко.

У свою чергу, сам Карамарко заявив, що завжди розділяв особисту діяльність від суспільної.

"У мене немає жодного конфлікту інтересів і я сподіваюся, це доведуть", - зазначив віце-прем'єр.

Голосування з питання Карамарко відбудеться протягом місяця.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Франції голосування про недовіру уряду завершилося провалом.