ua en ru

Холодницький розповів подробиці затримання суддів, які пропонували йому хабар

Холодницький розповів подробиці затримання суддів, які пропонували йому хабар Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

Зараз судді перебувають у слідчому ізоляторі

Двоє суддів Дніпропетровської області, які запропонували хабар у 300 тис. доларів керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому, перебувають у слідчому ізоляторі. Про це розповів Холодницький в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Це звичайна робота звичайного антикорупційного прокурора, яка сьогодні вийшла на свою фінальну стадію. Я можу лише сказати те, що дозволив процесуальний керівник у цьому провадженні, тому що поки не створено ДБР (Державне бюро розслідувань, - ред.) слідство здійснює Генеральна прокуратура України. Ми, САП і НАБУ, у квітні цього року викрили на хабарі двох суддів з міста Дніпра, слідство зараз вже приходить до завершення. Не знаю чому, але чомусь голова цього суду вирішив, що можна прийти на прийом, поговорити, як він казав "як нормальні люди", домовитися і провадження буде закрито. Спочатку сума була 300 тис. доларів, сьогоднішній транш - 50 тис. доларів, який вони мені привезли і після цього працівники СБУ та представники Генпрокуратури здійснили затримання", - розповів Холодницький.

При цьому він заявив, що поки не може розкрити інші деталі інциденту.

"Було розкриття валізи, був рахунок коштів. Рахував той, хто їх приніс. Я не торкався, щоб не звинувачували у якихось провокаціях. Всі ці дії фіксувалися. Коли вже було видно, що особа, яка дає хабар, перерахувала ці кошти, поклала їх - була здійснена реалізація" - зазначив Холодницький.

За його словами, зараз затримані судді перебувають у слідчому ізоляторі.

"Більше сказати поки не можу, бо я в цій справі свідок. Провадження здійснює Генеральна прокуратура України. Я думаю, що більше вже вони розкажуть", - підсумував Холодницький.

Нагадаємо, СБУ і ГПУ викрили двох суддів Дніпропетровської області, які запропонували хабар у 300 тис. доларів керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.