ua en ru

СБУ затримала двох суддів при спробі дати 300 тисяч доларів хабара Холодницькому

СБУ затримала двох суддів при спробі дати 300 тисяч доларів хабара Холодницькому Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

Співробітники СБУ затримали двох суддів у Києві в кабінеті керівника САП

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генпрокуратурою викрили двох суддів Дніпропетровської області, які запропонували хабар у 300 тис. доларів керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Так, правоохоронці встановили, що голова одного з райсудів Дніпра вирішив "допомогти" підлеглому уникнути кримінальної відповідальності за фактом одержання хабара, яку розслідує НАБУ.

Співробітники спецслужби задокументували, що голова райсуду вийшов з "пропозицією вирішити питання" на керівника САП, однак Холодницький відразу звернувся з відповідною заявою до Генпрокуратури.

За повідомленням прес-служби, що співробітники СБУ затримали обох суддів у Києві в кабінеті керівника САП при передачі першої частини хабара у розмірі 50 тис. доларів.

Показово, що один із суддів, перебуваючи під слідством, скоїв нове кримінальне правопорушення. Зазначено, що до нього було застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю і забороною відлучатися із населеного пункту, в якому вона проживає.

Повідомляється, що відкрито кримінальну виробництво за ч. 4 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) Кримінального кодексу України. Обидва судді затримано згідно ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення їм про підозру у вчиненні злочину і обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

#СБУ затримала двох суддів на спробі дати хабара керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Співробітники Сл...

Опубліковано Служба безпеки України 21 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше в Кропивницком було затримано на хабарі заступниця начальника Головного управління Державної фіскальної служби в області.