ua en ru

Хімічні підприємства Group DF ініціювали антидемпінгове розслідування щодо імпорту карбаміду з РФ

Хімічні підприємства Group DF ініціювали антидемпінгове розслідування щодо імпорту карбаміду з РФ Фото: Сєвєродонецький "Азот"

Розслідування ініціювали Черкаський "Азот", Сєвєродонецький "Азот" і концерн "Стирол"

Три підприємства азотної хімії Group DF, що входять в холдинг Ostchem - ПАТ "Азот" (Черкаси), ПАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" (Луганська область) і ПАТ "Концерн "Стирол" (Донецька область) ініціював антидемпінгове розслідування щодо імпорту карбаміду з Російської Федерації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Group DF.

"Три підприємства азотної хімії Group DF, що входять в холдинг Ostchem - ПАТ "Азот" (Черкаси), ПАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" (Луганська область) і ПАТ "Концерн "Стирол" (Донецька область) - подали заяви до Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) про початок антидемпінгового розслідування щодо демпінгового імпорту карбаміду і карбамідо-аміачної суміші з Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила рішення про початок процесу антидемпінгового розслідування щодо двох видів добрив - карбаміду і суміші карбаміду з нітратом амонію (аміачної селітри) у водному або аміачному розчині.

У 2014 р. Україна в 3 рази (з 11,91% до 36,03%) збільшила розмір мита на аміачну селітру, вироблену на території РФ. Антидемпінгові мита на аміачну селітру в Україні застосовуються тільки у відношенні російських виробників. Доступ до більш дешевої сировини - газу - дозволяє російським виробникам демпінгувати не тільки на українському ринку. У Group DF заявили, що такий демпінговий імпорт в Україну завдає шкоди української хімічної галузі.

Зазначимо, Group DF - один з найбільших інвесторів в хімічну промисловість на території Східної Європи. Засновником і власником Group DF є український бізнесмен Дмитро Фірташ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Черкаський "Азот" з липня починає працювати на привізній аміаку.