ua en ru

Черкаський "Азот" з липня почне працювати на привізному аміаку, - Ostchem

Черкаський "Азот" з липня почне працювати на привізному аміаку, - Ostchem Фото: Черкаський "Азот"

Під час осінньої посівної український ринок споживе більше 350 тис. тонн міндобрив

Черкаський "Азот" з липня 2015 р. почне працювати на привізному аміаку для забезпечення українського АПК аміачною селітрою. Про це заявив генеральний директор Ostchem Олександр Халін, повідомили у прес-службі холдингу.

"Черкаський "Азот" перебудовує своє виробництво аміачної селітри для роботи на привізному аміаку. Розпочато капремонти і вже в липні запустяться два цехи - М-5 (слабкої азотної кислоти) і М-9 (аміачної селітри) для випуску аміачної селітри до осінньої посівної. За нашими прогнозами, під час осінньої посівної український ринок споживе більше 350 тис. тонн мінеральних добрив. Упевнений, що всі контракти на поставку добрив будуть виконані на 100%", - сказав Халін.

За даними гендиректора Ostchem, на складах "УкрАгро НПК" вже зберігатися близько 150 тис. тонн вироблених добрив. За необхідності, на привізному аміаку може бути також запущено виробництво інших видів добрив, наприклад, КАС.

Також повідомляється, що агрегати аміаку в зупинених цехах будуть перебувати на плановому капремонті.

Мережа регіональних складів "УкрАгро НПК" входить до Ostchem і складається із 27 складів потужністю одноразового зберігання понад 337 тис. тонн селітри.

Як повідомлялося, через зупинку черкаського "Азоту" і "Рівнеазоту" на 5% зросли ціни на аміачну селітру.

ПАТ "Азот" (Черкаси) - одне з найбільших хімічних підприємств України. Підприємство спеціалізується на виробництві азотних мінеральних добрив (аміак, карбамід, аміачна селітра, КАС), капролактаму, іонообмінних смол. На підприємстві працює близько 4,5 тис. людей.

Ostchem об'єднує підприємства азотної хімії Group DF: ПАТ "Азот" (Черкаси, Україна), ПАТ "Концерн Стирол" (Горлівка, Україна), ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" (Сєвєродонецьк, Україна), ПАТ "Рівнеазот" (Рівне, Україна) . Напрямок дистрибуції мінеральних добрив представляє компанія "УкрАгро НПК", а транспортування - морський спеціалізований порт "Ніка-Тера".