ua en ru

У Херсонській області забруднення повітря не виявлено, - МОЗ

У Херсонській області забруднення повітря не виявлено, - МОЗ Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Перевищення норми вмісту хімічних речовин у повітрі в Херсонській області не зафіксовано

Внаслідок лабораторних досліджень повітря рівень шкідливих речовин в Херсонській області не перевищено, а здоров’я дітей та дорослих поза загрозою. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) України.

Зазначається, що станом на 16:00 6 вересня 2018 року за результатами досліджень ґрунту, води та повітря на території Херсонської області перевищень допустимої концентрації оксиду азоту, оксиду сірки, сірководню, оксиду вуглецю не виявлено.

"Заміри проводились у найближчих селищах прикордонної території Чаплинського та Каланчаківського районів Херсонської області", - зазначили в МОЗ.

Крім того, жодну дитину чи дорослого не було госпіталізовано до лікарень області. Медичні бригади із 5 вересня проводять огляди мешканців області.

"Уже оглянуто 700 дітей в 6 населених пунктах: у 12 з них виявлено скарги, пов'язані із можливими захворюваннями ЛОР-органів та дихальних шляхів, що не перевищує багаторічні показники характерні для вересня та не може бути пов’язано з впливом хімічних речовин. Медичний огляд жителів Чаплинського та Каланчацького районів області, що потенційно можуть потрапити під вплив небезпечних факторів, триває", - резюмували в МОЗ.

У Херсонській області забруднення повітря не виявлено, - МОЗ

Нагадаємо, у контрольних пунктах в'їзду-виїзду на адміністративному кордоні з окупованим Кримом у Херсонській області встановили намети для тих, кому може знадобитися допомога внаслідок забруднення атмосфери хімікатами на території окупованого півострова.

Додамо, що 6 вересня президент України Петро Порошенко доручив створити міжнародну комісію для вивчення екологічної ситуації в анексованому Криму. Питання обговорювалось на засіданні Ради національної безпеки та оборони України.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що 27 серпня на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини. Також повідомлялося, що у зв'язку з ризиком екологічної катастрофи "Кримський титан" призупиняє виробництво, а дітей евакуюють з Армянська.

Згодом в Криму назвали ймовірну причину викидів невідомої речовини. Зокрема, на заводі "Кримський титан" через спеку і тривалу посуху почалося випаровування вмісту кислотонакопичувача.