ua en ru

В Харківській області прокуратура викрила злочинну групу на хабарі в 70 тис. доларів

В Харківській області прокуратура викрила злочинну групу на хабарі в 70 тис. доларів Фото: долари в конверті (twitter.com/nab_ukr)

Члени групи обіцяли за вказану суму влаштувати на посаду керівника державного агропідприємства

Прокуратура Харківської області спільно зі Службою Безпеки в області та Нацполіцією викрили під час отримання неправомірної вигоди злочинну групу, яка за 70 тис. доларів обіцяла влаштувати на посаду керівника одного із державних сільгосппідприємств в області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

"Троє чоловіків, використовуючи особисті зв'язки у Міністерстві агрополітики та продовольства України вимагали кошти за лобіювання питання призначення на посаду. Зловмисники оцінили свою "послугу" у 70 тис доларів США. Чоловіків спіймали "на гарячому" - під час одержання частини хабара. Всього зловмисники встигли отримати 38 тис. доларів США. Інші кошти необхідно було сплатити після призначення на посаду. Одного із посередників затримали у м. Києві, другого - у м. Одесі, третього - у Харкові", - відзначають в повідомленні.

Досудове розслідування проводить слідче управління ГУ НП в Харківській області за ч. 3 ст. 369-2 КК України (отримання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди).

"Наразі зловмисники затримані у порядку ст. 208 КПК України. Процесуальне керівництво у вказаному провадженні здійснюється прокуратурою Харківської області", - додають в повідомленні.

Нагадаємо, в Черкасах СБУ спіймала на хабарі чиновника МВС. Чиновник вимагав 21 тисячу гривень хабара за видачу авто винуватця ДТП зі штрафмайданчика.