ua en ru

У Черкасах СБУ спіймала на хабарі чиновника МВС

У Черкасах СБУ спіймала на хабарі чиновника МВС Фото: СБУ (РБК-Україна)

Чиновник вимагав 21 тисячу гривень хабара за видачу авто винуватця ДТП зі штрафмайданчика

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою викрили на хабарі одного з керівників Черкаської філії Державного підприємства Міністерства внутрішніх справ України "Інформ-ресурси". Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці задокументували, що посадовець вимагав двадцять одну тисячу гривень з місцевого мешканця за видачу автомобіля зі штрафного майданчика. Чоловік, який був винуватцем дорожньо-транспортної пригоди, мав сплатити гроші чиновнику, незважаючи на оплату офіційних штрафних санкцій", - відзначають в повідомленні.

Також повідомляється, що оперативники спецслужби затримали посередника під час отримання всієї суми хабара, одночасно у службовому кабінеті був затриманий один з керівників держпідприємства.

altalt

Фото: СБУ затримала чиновника на хабарі

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, посадовцю повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Нагадаємо, СБУ затримала в Запоріжжі ОЗУ з числа колишніх і діючих поліцейських. Силовики затримали шістьох бандитів "на гарячому".