ua en ru

Харківський бронетанковий завод підозрюється в ухиленні від сплати податків

Харківський бронетанковий завод підозрюється в ухиленні від сплати податків Фото: Харківський бронетанковий завод підозрюють у несплаті податків

Для цього завод використовував фіктивне підприємство

Національна поліція підозрює держпідприємство "Харківський бронетанковий завод" в ухиленні від сплати податків шляхом використання фіктивної фірми. Про це йдеться в матеріалах засідання Святошинського суду Києва, пишуть "Наші Гроші".

Згідно з матеріалами справи, суд дозволив поліції вилучити документацію ДП "Харківський бронетанковий завод" про торгових операціях в 2016 році з ТОВ "Симузар", яке підозрюють у фіктивної діяльності.

З матеріалів суду відомо, що у Святошинське управління Нацполиции звернувся громадянин з заявою про те, що невідомі зареєстрували "Симузар" на його ім'я і записали в цій фірмі його директором. Заявник запевнив, що не мав ніякого відношення до цього підприємства, а зареєстровано воно було за підробленими документами.

Слідство встановило, що за місцем реєстрації фірма відсутня, її фактичне місце невідомо, діяльності вона не здійснювало.

Слідчі запідозрили, що документація ТОВ використовується для переведення в готівку та легалізації незаконно отриманих коштів.

Поліція встановила, що в липні і вересні минулого року "Симузар" продавала товари / послуги ДП «Харківський бронетанковий завод». За рахунок операцій з фірмою державний завод в минулому році сформував податковий кредит.

Слідчі попросили надати доступ до всіх документів заводу, пов'язаних з цією операцією. Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, "Укроборонпром" заявляє про відсутність коштів на новітню військову техніку.