ua en ru

"Укроборонпром" заявляє про відсутність коштів на новітню військову техніку

"Укроборонпром" заявляє про відсутність коштів на новітню військову техніку Фото: "Укроборонпром"

Концерн заявив про вимушені скорочення

Через нестачу державного фінансування українські військові не отримують сучасні танки "Оплот", бронемашини "Дозор-Б" та іншу необхідну техніку. Про це йдеться в повідомленні на сайті державного концерну "Укроборонпром".

Повідомляється, що через відсутність державного фінансування "Укроборонпром" буде змушений відправити у неоплачувану відпустку більшість колективу Львівського бронетанкового заводу.

"Станом на сьогодні можливості «Укрборонпрому» в кілька разів перевищують можливості державного бюджету України. Так, ми виконали державне оборонне замовлення на 100%, тобто віддали армії все, що вона замовляла. Але давайте говорити чесно: наше ДОЗ (державний оборонне замовлення – ред.) у кілька разів менше за обсяг коштів, передбачений програмою розвитку ОПК України", - заявляють у концерні.

Також в "Укроборонпромі" кажуть, що роблять усе для мінімізації шкоди від нестачі бюджетних коштів, самостійно займаючись розробками військової техніки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ підозрює керівництво харківського оборонного заводу у присвоєнні 50 млн гривень.