ua en ru

Харківський апеляційний суд продовжить розгляд справи за позовом "Філіп Морріс" до ДФС 2 серпня

Харківський апеляційний суд продовжить розгляд справи за позовом "Філіп Морріс" до ДФС 2 серпня

Сьогодні суд визнав неможливим розглядати справу без участі представників Мінфіну та Харківської митниці

Харківський обласний апеляційний адміністративний суд продовжить розгляд справи за позовом ПрАТ "Філіп Морріс Україна" до головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) у Харківській області 2 серпня. Про це РБК-Україна повідомили у прес-службі компанії.

Зокрема, стало відомо, що суд визнав неможливим розглядати справу без участі представників Мінфіну та Харківської митниці.

Як повідомлялось раніше, предметом спору є донарахування податків на суму 635 млн гривень за ввезення сировини в режимі переробки на митній території України компанії "Філіп Морріс Україна". Дозвіл на застосування такого режиму було надано у 2014 р. Харківською митницею та підтверджено Міністерством фінансів України, що дозволило підприємству зберегти робочі місця та завантаження виробництва, повідомили у прес-службі.

Зазначається, що в судовому засідання брав участь представник офісу бізнес-омбудсмена. Стурбованість щодо ставлення до інвесторів висловило посольство Швейцарії в Україні.

У "Філіп Морріс" також повідомили, що Харківська митниця підтвердила готовність взяти участь у розгляді справи. При цьому, за даними компанії, Міністерство фінансів не надало відповіді щодо своєї можливої участі у наступному засіданні.

Зазначимо, "Філіп Морріс Україна" є платником податків № 3 в Україні. Внески до бюджетів всіх рівнів склали 13.5 млрд гривень. Підприємство забезпечує робочими місцями 1300 українців.