ua en ru

Харківські лікарі вважають лікування Тимошенко німецькими колегами неефективним

Харківська медична спільнота вважає лікування засудженого екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко лікарями німецької клініки "Шаріте" малоефективним. Свої висновки вони зробили переважно на інформації з українських медіа. Про це академіки та професори різних медичних галузей заявили під час зібрання обласного медичного товариства. Вони вимагають негайно скликати медичний консиліум за участі німецьких і українських лікарів, передає радіо "Свобода".

Директор Харківського спеціалізованого медико-генетичного центру Олена Гречанина наголосила, що, оскільки причина хвороби Юлії Тимошенко і досі не з'ясована, то лікування ефективним бути просто не може. І запропонувала лікарю Хармсу звернутися до неї за допомогою.

Головний лікар Харківської обласної лікарні Богдан Федак заявив, що до медиків цієї лікарні звернулися колеги з ЦКЛ №5 з проханням про допомогу та консультації. Тож, наразі у фахівців обласної лікарні є протоколи двомісячного лікування колишнього прем'єра і стверджують вони про невтішні результати.

За словами Федака, якщо таке малоефективне лікування продовжуватиметься ще декілька місяців, то мова йтиме вже про інвалідізацію.

Українські лікарі також заявили, що німецькі медики використовують не всі призначення, які були узгоджені міжнародною комісією. Члени Харківського медичного товариства вирушили до ЦКЛ "Укрзалізниці", де мають намір зустрітися з Хармсом та запропонувати йому провести консультації з питань лікування екс-прем'єра.

Зазначимо, німецький лікар Хармс повернувся в Харків для лікування Тимошенко.