ua en ru

Німецький лікар Хармс повернувся в Харків для лікування Тимошенко

Лікар берлінської клініки "Шаріте" Лутц Хармс приїхав до ЦКЛ №5 у Харкові для продовження лікування екс-прем'єра України Юлії Тимошенко. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що Гармс планує перебувати в Харкові до 11 липня. Лікар Гармс уже неодноразово приїжджав до Харкова для консультацій щодо лікування Тимошенко.

Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році 11 жовтня 2011 р. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 р. Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров'ям і вимагав обстеження незалежними медиками. 9 травня Тимошенко перевели з колонії до ЦКЛ №5. Тактику та медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте".

Київський райсуд Харкова, який розглядає справу про зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи", 25 червня постановив призначити Тимошенко проведення судово-медичної експертизи щодо стану її здоров'я. Наступне засідання у справі ЄЕСУ відбудеться 10 липня.