ua en ru

У Харкові на хабарі понад 100 тисяч гривень затримано держвиконавець

У Харкові на хабарі понад 100 тисяч гривень затримано держвиконавець Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

Він вимагав 7 тис. доларів за вирішення питання про відшкодування боргу в користь громадянина шляхом реалізації квартири боржника

Оперативники Управління захисту економіки в Харківській області та слідчі обласної прокуратури сьогодні, 2 жовтня, затримали державного виконавця при отриманні 78000 гривень хабара. Про це повідомляє прес-служба Департаменту захисту Національної економіки поліції України Facebook.

Повідомляється, що держвиконавець вимагав 7 тис. доларів (близько 185 тис. гривень, - ред.) за вирішення питання про відшкодування за рішенням суду боргу на користь громадянина шляхом реалізації нерухомості (квартири) боржника.

Так, правоохоронці задокументували отримання зловмисником частини неправомірної вигоди - 1000 доларів (понад 26,5 тис. гривень, - ред.)

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Харків: затримали держвиконавця на хабарі у понад 100 тисяч гривень Вимагав 7 тисяч доларів США за вирішення питання щ...

Опубліковано Департамент захисту Національної економіки поліції України 2 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили на 6,5 тис. доларів хабара керівництво Головного територіального управління юстиції Одеської області.