ua en ru

У Харкові група телефонних шахраїв ошукала громадян майже на півмільйона гривень

У Харкові група телефонних шахраїв ошукала громадян майже на півмільйона гривень Фото: затримані зловмисники (facebook.com-police.kharkov)

Наразі зловмисників затримано

У Харкові група телефонних шахраїв ошукала громадян майже на півмільйона гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Харківській області у Facebook.

"У Харківській області затримали групу осіб, які заробили майже півмільйона на телефонних аферах", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зловмисники телефонували потерпілим, переважно людям похилого віку, представлялися працівниками поліції й повідомляли, що з їхніми близькими сталася біда і для "вирішення питання" необхідно було заплатити певну суму.

Повідомляється, що 22 квітня правоохоронці затримали двох зловмисників, які протягом півроку ошукували мешканців Харкова - наразі їх підозрюють у 25 епізодах.

Затриманими виявилися безробітні і наркозалежні 27-річні жителі Чернігівської області та Харкова, останній має судимість за скоєння хуліганських дій та майнові злочини.

"За фактами подій відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання передбачає позбавлення волі на строк до 3 років", - йдеться у повідомленні.

На Харківщині затримали групу осіб, які заробили майже півмільйона на телефонних аферах Жертвами зловмисників ставали...

Опубліковано Поліція Харківщини 24 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ викрила механізм вимагання грошей з учасників АТО.