ua en ru

СБУ викрила механізм вимагання грошей з учасників АТО

СБУ викрила механізм вимагання грошей з учасників АТО Фото: затримання зловмисника (прес-служба СБУ)

Зловмисник обіцяв сприяння у виділенні соціальних пільг

Співробітники Управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України (СБУ) викрили механізм вимагання грошей з учасників анти-терористичної операції (АТО) нібито від імені керівників підрозділів СБУ. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Мешканець Тернополя представлявся бійцям АТО керівниками різних підрозділів Центрального апарату та обласних управлінь СБУ. За грошову винагороду зловмисник обіцяв сприяння у виділенні гарантованих державою соціальних пільг у вигляді, зокрема, земельних ділянок та квартир.

Правоохоронці затримали ділка у Тернополі під час отримання 10 тис. доларів від учасника АТО за "отримання" квартири у Києві.

СБУ викрила механізм вимагання грошей з учасників АТОСБУ викрила механізм вимагання грошей з учасників АТОСБУ викрила механізм вимагання грошей з учасників АТОСБУ викрила механізм вимагання грошей з учасників АТО

Фото: прес-служба СБУ

"Ми будемо безжалісно викорінювати будь-які протиправні схеми як серед власних співробітників, так і шахраїв, які прикриваються імʼям Служби", - наголосив голова СБУ Василь Грицак.

Нагадаємо, у січні прес-служба НБУ повідомила про те, що в Україні частка шахрайських операцій з банківськими картами зменшується.