ua en ru

У Харкові викрили схему відмивання 14,4 млн гривень держкоштів

У Харкові викрили схему відмивання 14,4 млн гривень держкоштів Фото: ДФС викрила схему відмивання коштів

Наразі здійснюється кримінальне провадження

Співробітники Державної фіскальної служби України викрили у Харкові схему відмивання 14,4 млн гривень держкоштів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДФС.

"Підрозділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДФС у Харківській області спільно з обласним управлінням Національної поліції встановлено факти ймовірного розкрадання бюджетних коштів з боку посадових осіб одного з товариств з обмеженою відповідальністю м. Харкова", - йдеться у повідмоленні.

Як зазначається, обласна держустанова уклала договір на здійснення робіт з реконструкції очисних споруд з одним із ТОВ міста, незважаючи на порушення під час проведення процедури державних закупівель. Крім того, для приховування фактів неналежного виконання договору, а також надання правомірного вигляду операціям з коштами, посадовими особами товариства були внесені до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

"Для подальшої легалізації кошти, отримані від державної установи, були перераховані на рахунки підприємств з ознаками фіктивності, що входять до складу конвертаційного центру. Загальна сума можливої легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, складає 14,4 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

За даними фактами розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 209 КК України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДФС з початку року вилучила з незаконного обігу спирту та алкоголю на понад 119 млн гривень.