ua en ru

ДСНС і ОБСЄ уклали договір про постачання техдопомоги для розмінування Донбасу

ДСНС і ОБСЄ уклали договір про постачання техдопомоги для розмінування Донбасу Фото: Микола Чечоткін

Загальна вартість проекту склала 995 тис. євро

Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) уклала спільний проект з ОБСЄ про поставку технічної допомоги для розмінування територій Донецької та Луганської областей. Про це в ході прес-конференції заявив голова ДСНС Микола Чечоткін, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Чечоткіна, спільно з ОБСЄ було складено та погоджено перелік обладнання для оснащення 4 піротехнічних розрахунків ДСНС загальною чисельністю 22 чоловіка особового складу.

"Цей проект розрахований на поставку технічних засобів для проведення розмінування. Це і автомобілі для перевезення вибухонебезпечних предметів, це костюми для піротехніків; це інші засоби індивідуального захисту - шоломи, захисні окуляри, наколінники; це засоби пошуку вибухонебезпечних предметів - бомбоискатели, металодетектори; групові та індивідуальні засобів забезпечення проведення робіт з розмінування; засоби зв'язку та інші допоміжні кошти", - заявив Чечоткін.

Донором проекту "Допомога уряду України в очищенні території на сході України від залишків війни" виступила Німеччина, а загальна вартість проекту склала 995 тис. євро.

"Сума його становить близько 1 млн євро, а якщо точніше, то 995 тис. євро. До кінця цього року повинні були його завершити, але наші партнери погодилися з тим, щоб продовжити проект на наступних року-півтора, ніж ми дуже задоволені", - зазначив глава ДСНС.

В рамках проекту також будуть проводитися тренінги для піротехніків ДСНС щодо отриманого від ОБСЄ обладнання, розвідки та знешкодження вибухонебезпечних предметів, міжнародних стандартів протимінної діяльності, підготовки керівного складу піротехнічних підрозділів.

Нагадаємо, спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ має намір мінімізувати свою присутність в деяких районах Донецької та Луганської областей через попадання під обстріл.