ua en ru

Гройсман закрив засідання Ради, наступного разу нардепи зберуться 28 грудня

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман закрив пленарне засідання парламенту. Наступного разу народні депутати зберуться на засідання в неділю, 28 грудня 2014 р. о 10:00.

"Все, дякую. Завтра працюємо при комітетах. Ранкове засідання Верховної Ради оголошую закритим", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, сьогодні народні депутати проголосували за те, що Рада в п'ятницю буде працювати в комітетах замість пленарного засідання.

Сьогодні Рада посилила повноваження РНБО, прийняла звернення до міжнародних організацій про звільнення Надії Савченко, призначила 3-х представників до конкурсної комісії Антикорупційного бюро, прийняла податковий компроміс, відклала до 1 січня 2016 р. набуття чинності закону про держслужбу і збільшила обсяг держборгу на 161,3 млрд грн - до 968,3 млрд грн.

Також Рада прийняла в першому читанні бюджетну децентралізацію, скорочення податків з 22 до 9, зміни в законодавство про трансфертне ціноутворення, запровадження додаткового імпортного збору з усіх товарів, крім життєво необхідних, зменшення розміру єдиного соцвнеску з 41% до 25%, продовження на 2015 р. виплати допомоги постраждалим учасникам масових акцій, законопроект про спрощення умов ведення бізнесу, спрощення проведення капіталізації та реструктуризації банків, ведення мораторію на конфіскацію житла боржників за валютними кредитами.