ua en ru

Гройсман задекларував 2 квартири, 2 будинки і 4 земділянки

Гройсман задекларував 2 квартири, 2 будинки і 4 земділянки Фото: прем'єр-міністр Володимир Гройсман

Крім того, прем'єр задекларував 20 творів мистецтва

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман задекларував 2 квартири, 2 будинки і 4 земельних ділянки. Відповідний документ розміщений в Єдиному державному реєстрі декларацій.

Одна задекларована Гройсманом квартира розташована у Вінниці, а ще одна у Києві.

Дві земельні ділянки загальною площею близько 3000 кв.м розташовані у Вінницькій області, решта дві ділянки розташовані в самій Вінниці. Загальна площа вінницьких ділянок близько 6 тис. кв. м.

Гройсман є власником двох будинків (534 кв. м. і 461,1 кв. м) під Вінницею.

Крім того, прем'єр володіє трьома магазинами і двома вбудовано-прибудованими приміщеннями в Вінниці.

Серед "цінного рухомого майна" Гройсман зазначив 20 годинників і ювелірних виробів. Зокрема, сам прем'єр є власником 12 пар годинників, при цьому його дружині належать 8 ювелірних виробів.

Їздить Гройсман на Range Rover, а його дружина на Volkswagen Touareg.

Грошові активи прем'єра складають готівкою 460 тис. євро, 870 тис. доларів і 2 млн. 380 тис. гривень. При цьому грошові заощадження його дружини становлять 372 тис. доларів і 1 млн 600 тис. гривень. На банківських рахунках сім'ї прем'єра значаться близько 23,5 млн гривень і близько 16 тис. євро.

На своїй сторінці в Facebook прем'єр зазначив, що в основному, все майно він придбав до 2006 року, до приходу до влади, коли займався підприємницькою діяльністю.

"Власне, це майно і мої корпоративні права приносили протягом багатьох років мені і моїй родині основний дохід. Разом з доходами від підприємницької діяльності моєї дружини - від мільйона гривень щорічно", - написав Гройсман.

Що стосується цінного рухомого майна, прем'єр повідомив, що задекларував "кілька годинників", які були куплені ним у різний час для нього і дружини. Додавши при цьому, що ніяких "особливих предметів розкоші" в його родині ніколи не було.

Сьогодні завершивши заповнення електронної декларації. Як я говорив раніше, для мене це не було особливо складним, оскільк...

Опубліковано Volodymyr Groysman 26 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спікер Верховної Ради України Андрій Парубій задекларував 3 квартири та 2 будинки.