ua en ru

Гройсман відзначив низький рівень взаємодії коаліції в Раді

Гройсман відзначив низький рівень взаємодії коаліції в Раді Фото: Володимир Гройсман

Спікер підкреслив, що коаліції ще потрібно вчитися працювати

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман відзначив низький рівень взаємодії парламентської коаліції та низький рівень дисципліни серед народних депутатів. Про це він сказав з трибуни Ради у п'ятницю, 27 листопада, підсумовуючи перший рік роботи нового парламенту.

"Цей парламент, який, можливо, критикують найбільше в суспільстві... насправді працює майже втричі інтенсивніше, ніж попередні. Ми з вами за рік ухвалили більше 800 рішень... Ми досі не провалили жодного важливого рішення", - підкреслив Гройсман.

Серед основних досягнень роботи Ради за рік спікер відзначив прийняття рішень щодо обороноздатності української армії, щодо скасування позаблокового статусу української держави, прийняття пакету законів для лібералізації візового режиму з Європейським союзом, рішень щодо реформування правоохоронної та судової системи.

Також він відзначив вклад ВР у процес декомунізації.

"Ми розпочали деолігархізацію української економіки, ми зробили суттєві кроки для формування демократичних медіа... ми прийняли закони про декомунізацію, це фундаментальне рішення для відтворення нашої ідентичності, відтворення історичної справедливості", - сказав Гройсман.

Серед недоліків роботи парламенту, він, зокрема, зазначив низький рівень дисципліни та відповідальності серед нардепів.

"Недовіра до українського парламенту значною мірою пов'язана з тим, що ми досі не стали парламентом відповідальних депутатів... Бути народним депутатом - це робота, це обов'язки, а не тільки привілеї. Дисципліна участі депутатів у пленарних засіданнях, на засіданнях комітетів залишається величезною проблемою", - підкреслив голова ВР.

Крім того, спікер незадоволений неприйняттям рішення щодо скасування депутатської недоторканості.

"За будь-які кримінальні злочини не має бути жодного імунітету", - вважає Гройсман.

Він також відзначив недоліки у взаємодії коаліції.

"Працювати в коаліції нам ще потрібно вчитись, в тому числі і працювати всією Верховною Радою", - сказав спікер.

Нагадаємо, в Україні сьогодні підбивають підсумки першого року роботи Верховної Ради восьмого скликання.