ua en ru

Нове керівництво "Укрзалізниці" за рік зможе заощадити до 7 млрд гривень, - Гройсман

Нове керівництво "Укрзалізниці" за рік зможе заощадити до 7 млрд гривень, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Гройсман заявив, що залізниця має стати сучасним, європейським підприємством

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Бальчун за рік роботи зможе заощадити для "Укрзалізниці" до 7 млрд гривень. Про це Гройсман заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді України у п'ятницю, 3 червня, повідомляє прес-служба Кабміну.

Як зазначив Гройсман, призначення нового керівництва ПАТ "Укрзалізниці", який отримуватиме гідну заробітну платню, дозволить побороти корупцію на підприємстві, що підвищить якість послуг перевезення та сприятиме його модернізації.


"Укрзалізниця" десятиріччями була годівницею для тих, хто сидів на "Укрзалізниці". Звідти витікали мільярди, не сотні тисяч, а мільярди, десятиріччями. Тільки амбітний план нового керівника говорить про те, що ми заощадимо за перший рік роботи менеджменту не менше, увага, 7 млрд грн. Це моя відповідь пенсіонерам, лікарям і вчителям. Не дозволено нікому красти з державних підприємств", - заявив Гройсман.

Також він підкреслив, що "Укрзалізниця" має дати якісні перевезення, комфортні і зручні для українських громадян, і заробляти кошти для модернізації рухомого складу, колій підвищення безпеки.

"Радянська залізниця має залишитися у минулому. Наша залізниця має стати сучасним, європейським підприємством. Це можливо", - підкреслив Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України змінив склад правління "Укрзалізниці".