ua en ru

Гройсман вважає, що реформа "Нафтогазу" має стати прикладом для інших держхолдингів

Гройсман вважає, що реформа "Нафтогазу" має стати прикладом для інших держхолдингів Фото: реформа "Нафтогазу" повинна стати прикладом для інших держхолдингів

Реформа "Нафтогазу" повинна стати прикладом для "Укрзалізниці"

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає реформу Національної акціонерної компанії "Нафтогаз Україна" прикладом для "Укрзалізниці" та інших державних холдингів. Про це він заявив сьогодні під час зустрічі з главами дипломатичних місій, передає його прес-секретар Дмитро Столярчук у своєму Twitter.

"Реформа НАК "Нафтогаз України" стане прикладом для реформування УЗ та інших держхолдингів", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз України" перерахує до державного бюджету 13,2 млрд гривень дивідендів. Відповідне рішення було прийняте на засіданні Кабінету міністрів України, передає прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Згідно з рішенням уряду, "Нафтогаз" направить 50% чистого прибутку за 2016 рік на виплату дивідендів, а саме - 13,2 млрд гривень. У той же час, 5% чистого прибутку (1,3 млрд гривень) буде направлено у резервний капітал, а 45% чистого прибутку (11,9 млрд гривень) - на розвиток. Виплата дивідендів повинна пройти не пізніше 30 червня 2017 року.