ua en ru

Гройсман пообіцяв прорив в агросекторі в 2018 році

Гройсман пообіцяв прорив в агросекторі в 2018 році Фото: Володимир Гройсман (twitter.com/VGroysman)

Мова йде про програми прямої підтримки фермерів, компенсації вартості будівництва нових молочно-товарних ферм

Кабінет міністрів України схвалив і почав впровадження низки рішень, які повинні зробити 2018 роком якісного прориву в аграрному секторі. Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з колективом одного з переробних підприємств Тернопільської області, перадает "Урядовий портал".

"У цьому році ми будемо мати інструменти для якісного прориву в агросфері. Причому рішення вже прийнято", - зазначив Гройсман.

Прем'єр пояснив, що мова йде про програми прямої підтримки фермерів, компенсації вартості будівництва нових молочно-товарних ферм та здешевлення кредитів на таке будівництво, компенсації вартості сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва, а також розстрочки по сплаті ПДВ при імпорті унікального обладнання та технологічних ліній

"Хай буде в цьому році. Це дасть можливість швидко нарощувати поголів'я, обсяги виробництва. Інтерес є. Завдання - піднімати економіку і створювати нові підприємства. Це стосується всіх сфер. Приміром, сьогодні ми велику увагу приділяємо також будівництва доріг. Але говоримо про те, що головне завдання - не просто будувати дороги, а будувати Україну", - підсумував Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України остаточно узгодив механізми підтримки аграріїв, насамперед тваринницького напряму.