ua en ru

Гройсман відкрив засідання Ради

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман відкрив пленарне засідання парламенту. У сесійній залі зареєструвалося 332 нардепи.

"Шановні народні депутати ,я прошу займати місці в сесійному залі для того, щоб ми розпочинали роботу", - сказав Гройсман.
Також депутати вшанували пам'ять загиблих під Волновахою.

"Вчора від рук агресора, окупанта, терористів, які підтримують агресора, загинули ні в чому невинні люди. Це, на жаль, не перші жертви. Ми маємо 12 людей, які загинули. А також 17 поранених. Я хочу оголосити хвилину мовчання за загиблими", - заявив спікер.

Після чого народні депутати вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Згідно з порядком денним роботи Ради, сьогодні народні депутати планують розглянути у першому читанні законопроекти № 1544 "Про внесення змін до статті 188-1 Кримінального кодексу України (щодо недопущення розкрадання природного газу)", № 1552 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за окремі військові злочини" та № 1086 "Про внесення змін до закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо удосконалення пенсійного забезпечення)".

Депутати сьогодні планують працювати до 16:00.