ua en ru

Гройсман і Могеріні домовилися провести в кінці року Раду асоціації Україна - ЄС

Гройсман і Могеріні домовилися провести в кінці року Раду асоціації Україна - ЄС Фото: Володимир Гройсман

Гройсман подякував ЄС за продовження економічних санкцій проти РФ

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та Високий представник Європейського союзу із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні домовилися провести у кінці року Раду асоціації Україна - ЄС. Про це передає прес-служба Кабінету міністрів України.

"Домовлено провести наприкінці 2016 року засідання Ради асоціації Україна-ЄС, співголовами якої є Володимир Гройсман та Федеріка Могеріні", - зазначається в повідомленні.

Так сторони провели в середу зустріч в Брюсселі та обговорили зокрема стан справ із запровадженням безвізового режиму для громадян України, ратифікацію Угоди про асоціацію, а також отримання макрофінансової допомоги. Могеріні запевнила в готовності вже найближчим часом урегулювати зазначені питання.


Гройсман висловив вдячність ЄС за рішення продовжити на наступний період економічні санкції відносно Росії. Також було наголошено, що погіршення ситуації в окупованій АР Крим вимагає посилення санаційного тиску на Російську Федерацію та залучення ЄС до вироблення стратегії демілітаризації та деокупації Криму.

Нагадаємо, раніше Гройсман повідомив, що Україна та Європейський Союз створять експертну групу щодо посилення використання можливостей України щодо транзиту газу.