ua en ru

Україна та ЄС створять експертну групу щодо посилення можливостей країни з транзиту газу

Україна та ЄС створять експертну групу щодо посилення можливостей країни з транзиту газу Фото: Володимир Гройсман

Такі домовленності було досягнуто у ході зустрічі Володимира Гройсмана з віце президентов Єврокомісії з питань енергосоюзу

Україна та Європейський Союз створять експертну групу щодо посилення використання можливостей України щодо транзиту газу. Про це у Twitter повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Як повідомив Гройсман, сьогодні в Брюсселі він провів зустріч із віце-президентом Єврокомісії з питань Енергетичного Союзу Марошем Шевчовичем.


"Домовились створити експертну групу щодо посилення використання можливостей України щодо транзиту газу", - написав він.

Як повідомляє "Урядовий портал", Гройсман зазначив, що з української сторони таку групу очолить голова НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв.

"Ми хочемо підвищити транзитну роль України і готові до спільних зусиль у цьому напрямку", - сказав Гройсман.

У свою чергу Віце-президент Європейської Комісії з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчовіч підкреслив готовність сформувати таку експертну групу невідкладно.

"В Європі існує консенсус щодо використання і підтримки газотранспортної системи України", - зазначив Марош Шефчовіч.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна 17 липня 2016 року відновила поставки газу з Польщі, які 16 травня було тимчасово призупинено на час ремонту на реверсному газопроводі.