ua en ru

Гройсман активізував підготовку своєї партії до виборів, - джерело

Гройсман активізував підготовку своєї партії до виборів, - джерело Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гройсман замовив підготовку статуту для своєї політичної партії

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман активізував підготовку своєї політичної партії до виборів 2019. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Іспит для прем'єра: як переговори з МВФ вплинуть на кар'єру Гройсмана".

Зазначимо, партія Гройсмана "Вінницька європейська стратегія" (ВЄС) у нинішньому вигляді не вписуються в критерії для виборів у парламент. Однак, за даними РБК-Україна, він кілька місяців тому замовив юридичної компанії "Саєнко Харенко" підготовку статуту для його партії.

Розмови про те, що прем'єр створює свою партію, в політичному середовищі ведуться вже давно. Але сьогодні технічно простіше зробити ребрендинг існуючої партії, перейменувати, провести з'їзд і презентувати її як нову партію, ніж реєструвати партію з нуля. Тобто, з великою часткою ймовірності нова партія буде розгорнута на базі ВЄС. У прес-службі Гройсмана не відповіли на питання РБК-Україна з приводу її політичного майбутнього і перспектив нової партії.

За даними джерел, раніше з пропозицією про створення нової партії Гройсман звертався і до лідерів "Народного фронту", але останні дистанціювалися від цієї ідеї, оскільки "розчарувалися його діяльністю на посаді прем'єра".

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало, що Гройсман відмовився від планів про відставку, яка могла б зняти відповідальність за майбутнє зростання тарифів на газ.

Також раніше повідомлялося, що у виборчій кампанії чинний президент Петро Порошенко одну з головних ставок зробить на томос про автокефалію української православної церкви.