ua en ru

Порошенко у передвиборній кампанії зробить ставку на томос

Порошенко у передвиборній кампанії зробить ставку на томос Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Також штаб Порошенка зробить ставку на "безальтернативність кандидата"

У виборчій кампанії чинний президент Петро Порошенко одну з головних ставок зробить на томос про автокефалію української православної церкви. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Останній фронт Петра Порошенка".

За інформацією РБК-Україна, в президентській команді визначилися з однією з головних ставок майбутньої передвиборної кампанії. Ця ставка - томос про автокефалію української православної церкви.

Власне, ідеологічну рамку штабу президента вже можна спостерігати на вулицях у вигляді гасел "армія, мова, віра". Передбачається, що томос дозволив би Порошенку мобілізувати свій електорат, так як саме він виступив ініціатором звернення за томосом до Вселенської патріархії.

Щоправда, залишається відкритим питання, наскільки ефективний сам факт надання томосу з електоральної точки зору. На початку літа позитивний ефект для президента оцінювався представниками його команди в рамках 3% підтримки. Яким він буде сьогодні, на тлі економічних проблем, складно сказати.

Як стверджують джерела, близькі до передвиборчого штабу Порошенка, одним з головних меседжів його президентської кампанії має також стати твердження про "безальтернативність кандидата".

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв про необхідність розробити механізм для запобігання втручання Росії у вибори.

Також РБК-Україна писало, що у протистоянні Порошенка з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом може постраждати керівник ДФС Мирослав Продан.

Регулярне оновлення новин з виборів президента України в 2019 році - читайте на РБК Україна.