ua en ru

Гройсман відмовився від планів про відставку на тлі майбутнього зростання цін на газ, - джерело

Гройсман відмовився від планів про відставку на тлі майбутнього зростання цін на газ, - джерело Фото: Володимир Гройсман (facebook.com/pg/volodymyrgroysman)

Раніше оточення Гройсмана розглядало відставку, щоб не підвищувати тарифи

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відмовився від планів про відставку, яка могла б зняти відповідальність за майбутнє зростання тарифів на газ. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Іспит для прем'єра: як переговори з МВФ вплинуть на кар'єру Гройсмана".

За даними джерел, в оточенні Гройсмана розглядали варіант з відставкою, не приймаючи рішення про зростання тарифів на газ для українців, на чому наполягає Міжнародний валютний фонд. Нібито, таким чином, прем'єр міг би уникнути політичного удару по своєму персонального іміджу і постав в очах українців як прем'єр, який навідріз, аж до звільнення, відмовився ускладнювати життя українців додаванням цифр в платіжках.

Але співрозмовники в оточенні Гройсмана запевняють, що прем'єр не планує залишати займану посаду.

"Переговори з фондом тривають. Найближчого місяця ситуація проясниться. Але прем'єр протягом тринадцяти місяців неодноразово говорив, що підвищувати тарифи настільки, наскільки хоче фонд, він не готовий", - сказав РБК-Україна один із соратників Гройсмана.

При цьому, за його словами, говорити про можливу відставку прем'єра до завершення переговорів з МВФ занадто передчасно.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Гройсман очікує завершення консультацій з МВФ за ціною на газ у вересні.

Минулого тижня Кабмін продовжив спеціальні зобов'язання для "Нафтогазу" до жовтня.