ua en ru

Group DF почав підготовку проекту "Стремигородский ГЗК"

Group DF почав підготовку проекту "Стремигородский ГЗК"

ТОВ "Валки-Ільменіт", що входить в титановий бізнес Group DF, почало реалізацію проекту по створенню нового гірничо-збагачувального комбінату на Стремигородском родовище апатит-ільменітових руд. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Group DF.

"Інститутом "Гірхімпром", який став генеральним проектувальником проекту, завершено проектування гірській частині проекту. Проект "Стремигородский ГЗК" передбачає будівництво нового кар'єра, збагачувальної фабрики, хвостосховища, та різних допоміжних об'єктів, необхідних для нормального функціонування Гзк. Після завершення етапу техніко-економічного обґрунтування і всіх проектних робіт ми зможемо точно визначити фінансову потребу такого проекту", - повідомив директор ТОВ "Валки-Ільменіт" Іван Бондар.

За його словами, будівництво Стремигородського Гзк дозволить створити близько 3 тис. нових робочих місць в Житомирській області.

Технологію збагачення руди розробляє лабораторія Согем (Канада), яка має значний досвід в розробці технологій переробки корінних руд ільменітових родовищ.

Будівництво нового комплексу по видобутку та збагаченню комплексної руди пройде в два етапи і за попередніми оцінками може тривати до 4 років. Реалізація проекту дозволить "Валки-Ільменіт" переробляти близько 4 млн тонн руди на рік.

З переробленої руди на збагачувальній фабриці планується виробляти не менше 500 тис. тонн/рік ільменітового (42%) концентрату і близько 150-200 тис. тонн /рік апатитового (39%) концентрату. На другому етапі реалізації проекту виробництво готової продукції - ільменітового концентрату - може бути збільшено до 1 млн тонн на рік, а апатитового концентрату - до 0,5 млн тонн.

Нагадаємо, фінансовим директором Group DF призначений Сергій Січкар.

Group DF - диверсифікована міжнародна група компаній, яка здійснює свою діяльність у ряді країн Європи і Азії. Основними напрямками діяльності групи є азотний, титановий, газовий і банківський бізнес. Інші сфери діяльності групи в даний час включають агробізнес, медійний бізнес, виробництво кальцинованої соди, розвиток енергетичної інфраструктури та нерухомість. Засновником Group DF є Дмитро Фірташ.