ua en ru

Грищенко доручив проінспектувати закордонні виробничі дільниці імпортерів фармпродукції

Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко провів робочу зустріч з головою Державної служби з лікарських засобів Олексієм Соловйовим. Віце-прем'єр наголосив на необхідності проведення інспектування виробничих дільниць за кордоном та завершення опрацювання всіх заявок на отримання сертифікату відповідності належної виробничої практики у терміни, які були встановлені за результатами розширеної наради 27 грудня 2012 року. Про це повідомляє прес-служба Грищенка.

"Необхідно продовжити роботу і у встановлені терміни, до 15 лютого, завершити згідно із законодавством розгляд заявок імпортерів на отримання сертифікату GMP. Забезпечення українців якісними ліками - це пріоритет уряду. Відповідно, наші з вами кроки мають бути спрямовані на недопущення на український ринок фальсифікованої та неякісної продукції", - підкреслив він.

Окрім того, під час зустрічі Грищенко обговорив з Соловйовим перспективні напрямки роботи Державної служби з лікарських засобів. З поміж інших, було розглянуто питання необхідності підписання угоди між Україною та ЄС у сфері взаємного визнання результатів інспектування виробництва лікарських засобів на відповідність вимогам GMP.

Читайте також: Кабмін відстрочив до 15 лютого 2013 р. вимоги про підтвердження GMP при імпорті ліків