ua en ru

Кабмін відстрочив до 15 лютого 2013 р. вимоги про підтвердження GMP при імпорті ліків

Кабінет міністрів України постановою від 26 грудня 2012 р. №1205 відстрочив термін дії норми (з 1 січня 2013 р. на 15 лютого 2013 р.), згідно з якою суб'єкти господарювання мають подавати копію виданого Держлікслужбою документа, що підтверджує відповідність умов виробництва лікарських засобів вимогам до виробництва лікарських засобів в Україні. Відповідна постанова опублікована на сайті Кабміна.

"Внести зміну до пункту 2 постанови Кабінету міністрів України від 8 серпня 2012 р. № 793 "Про внесення змін до оорядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну",... замінивши слова і цифри "з 1 січня 2013 р." словами і цифрами "з 15 лютого 2013 р", - йдеться в тексті постанови.

Зазначимо, відповідно до постанови Кабінету міністрів України № 793 від 8 серпня 2012 року "Про затвердження порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну", встановлюються додаткові вимоги до комплекту документів, що подаються для отримання висновку про якість ввезених лікарських засобів, а саме додається копія виданого Державною службою України з лікарських засобів документа, що підтверджує відповідність умов виробництва лікарських засобів вимогам до виробництва лікарських засобів в Україні. Ненадання такого документа призводить до неможливості обігу лікарського засобу на території України.

Читайте також: АТП в Україні просить Кабмін відстрочити до 1 липня 2013 р. вимоги про підтвердження GMP при імпорті ліків