ua en ru

Грип в Україні: в Києві повернулися до роботи 79 шкіл

Грип в Україні: в Києві повернулися до роботи 79 шкіл Фото: Микола Поворозник, заступник голови Київської міської адміністрації (kievcity.gov.ua)

Столичні школи поступово повертаються до нормального навчального процесу

Учні 79 столичних шкіл повернулися до навчання. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, йдеться в розсилці прес-служби Міськадміністрації.

За словами Поворозника на даний момент освітній процес відновлено в 73 школах повністю і в 6 школах поклассово.

"Проте в столиці ще й досі призупинено навчальний процес у 205 школах повністю і в 28 – поклассово. Найбільша кількість відсутніх з причини захворюваності на грип та ГРВІ спостерігається в Шевченківському (закрито 35 шкіл) та Солом'янському (закрито 28 шкіл) районах. Найменша кількість шкіл, де призупинено навчальний процес, в Дніпровському районі (закрито 3 школи і 7 поклассово). В цілому ситуація має позитивну динаміку і, я сподіваюся, до кінця лютого всі навчальні заклади столиці відновлять навчальний процес", – зазначив він.

Також заступник голови КМДА нагадав, що в зв'язку з зростанням рівня захворюваності серед дітей, члени постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА прийняли рішення про можливість тимчасового призупинення навчального процесу в навчальних закладах при відсутності 20% від загальної кількості учнів. Навчальний процес може бути припинений як у школі цілому, так і покласово. Дошкільні навчальні заклади закривати не збираються.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у Львові станом на ранок 19 лютого 2018 року призупинено навчання в 21 школі. Як зазначається, серед 21 школи у 5 навчання призупинено до п'ятниці, 23 лютого, інші школи повертаються до навчання в середу і в четвер.