ua en ru

Греція покине єврозону 18 червня, - експерт

Греція покине єврозону 18 червня, на наступний день після парламентських виборів. Таку думку висловив Нік Дьюхерст, директор з управління активами Integral Asset Management в інтерв'ю телеканалу CNBC.

"Уявіть, що єврозона перетворилася в клуб, де живе один шахрай, через якого страждають усі. В один момент ви розумієте, що цього шахрая треба прибрати. Так що, краще, якщо Греція покине валютний союз... Взагалі, 17 червня буде дано відповідь, чи будуть греки вести себе так само, або припинять порушувати правила чесної гри", - зазначив Дьюхерст.

Нагадаємо, раніше лідер грецького лівого руху СИРИЗА Алекс Ципрас заявив, що вихід Греції із зони євро буде означати кінець існування блоку європейських держав.

Політичні проблеми додалися в Греції після виборів 6 травня. Лідери трьох найбільших партій по черзі відмовилися від формування кабінету, що стало ще одним кроком у розвитку кризи в республіці, якиа з розряду економічної перейшла у політичну. Згідно законам республіки, було прийнято рішення про проведення повторного голосування. Зараз у Греції призначений тимчасовий Кабінет міністрів, повноваження якого обмежені.