ua en ru

Без Греції неможливе існування єврозони, - СИРИЗА

Вихід Греції із зони євро буде означати кінець існування блоку європейських держав. Про це в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "Росія-24" заявив лідер грецького лівого руху СИРИЗА Алекс Ципрас.

"На наступний день після виборів (у грецький парламент) нашим європейським партнерам доведеться діяти розумно. Вони побачать, що не можуть приректи на вбогість цілий народ, намагаючись вилікувати симптом, тобто грецький борг, а не причину, яка полягає в самій архітектурі євро. ЄЦБ відмовляється грати вирішальну роль координування, і не є кредитором останньої інстанції для тих країн, які позбавлені доступу до ринків капіталу. Ми постараємося знайти спільну мову з європейськими партнерами. Вони починають усвідомлювати, що без Греції не може існувати ні євро, ні єврозона", - зазначив Ципрас.

Політичні проблеми додалися в Греції після виборів 6 травня. Лідери трьох найбільших партій по черзі відмовилися від формування кабінету, що стало ще одним кроком у розвитку кризи в республіці, якиа з розряду економічної перейшла у політичну. Згідно законам республіки, було прийнято рішення про проведення повторного голосування. Зараз у Греції призначений тимчасовий Кабінет міністрів, повноваження якого обмежені.