ua en ru

На кордоні з Польщею жителі прикордонних районів блокують КПП

На кордоні з Польщею жителі прикордонних районів блокують КПП Фото: Слободян повідомив, що жителі прикордонних районів блокують КПП на українсько-польському кордоні

Перекрито рух біля пунктів пропуску "Грушів", "Рава-Руська" та "Шегині"

На кордоні з Польщею жителі українських прикордонних населених пунктів перекрили рух автотранспорту біля пунктів пропуску "Грушів", "Рава-Руська" та "Шегині". Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

Мітингувальники не згодні з рішенням уряду Польщі тимчасово обмежити малий прикордонний рух.


За словами Слободяна, зараз ситуація знаходиться під контролем Держприкордонслужби, з мітингувальниками працює поліція.

Крім означених пунктів пропуску на українсько-польському кордоні, всі інші КПП працюють у нормальному режимі без скупчень автотранспорту і мітингів.

"У той же час Польща посилила прикордонний контроль на кордоні з Німеччиною і Чехією", - написав Слободян.

Пізніше Слободян повідомив, що спільними зусиллями органів місцевого самоврядування та Національної поліції вдалося знайти взаєморозуміння з місцевими жителями і розблокувати пункт пропуску "Грушів", проте до заблокованих додався "Краковець".

Нагадаємо, з сьогоднішнього дня, 4 липня, починає діяти тимчасове обмеження малого прикордонного руху на кордоні з Польщею. Це означає, що жителі прикордонних з Польщею районів зможуть їздити за кордон виключно на загальних підставах, а не за спеціальними дозволами.

Обмеження малого прикордонного руху пов'язано з проведенням саміту НАТО у Варшаві та Світовими днями молоді в Кракові.

Раніше повідомлялося, що Україна і Польща 2 серпня відновлять малий прикордонний рух.