ua en ru

ГПУ з'ясовує причину анулювання кіпрською філією ПриватБанку рахунків компаній Суркісів

ГПУ з'ясовує причину анулювання кіпрською філією ПриватБанку рахунків компаній Суркісів Фото: ГПУ розслдіує справу проти "ПриватБанку" (УНІАН)

Відсотки за депозитними вкладами не виплачуються

Головне слідче управління Генеральної прокуратури здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017100000000558 за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Міністерства фінансів, Національного банку України "ПриватБанку" за фактом невиконання ними рішення Печерського суду Києва від 9 лютого 2017 року. Про це свідчить рішення зазначеного суду від 12 вересня 2017 року.

Згідно з документом, слідством встановлено, що компанії Camerin Investments LLP, Sunnex Investments LLP, Tamplemon Investments LLP, Berlini Commercial LLP, Lumil Investments LLP, Sofinam Investments LLP (пов'язують з братами Суркісами) уклали депозитні договори з кіпрською філією "ПриватБанку" на загальну суму понад 300 млн доларів.

При цьому, у даний час умови договорів не виконуються, відсотки за депозитами не виплачуються, а самі рахунки анульовані.

Суд задовольнив клопотання слідчих і надав їм доступ до речей і документів "ПриватБанку", що зберігається у Міністерстві фінансів.

Нагадаємо, 25 липня Окружний адміністративний суд Києва повністю задовольнив позов 6 компаній, які пов'язують з українськими бізнесменами Ігорем і Григорієм Суркісом, до Нацбанку України (НБУ), Фонду гарантування вкладів, Міністерству фінансів та "ПриватБанку", щодо незаконності націоналізації останнього.