ua en ru

ГПУ порушила справу проти колишнього керівництва Нацбанку за зловживання службовим становищем

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження стосовно колишнього керівництва Національного банку за фактом зловживання службовим становищем.

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження стосовно колишнього керівництва Національного банку за фактом зловживання службовим становищем. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"В ході перевірки Національного банку України Генеральною прокуратурою викрито факти незаконного використання державних коштів колишніми високопоставленими чиновниками цього державного закладу", - йдеться в повідомленні.

Зокрема встановлено, що всупереч вимогам Законів України "Про Національний банк України" та "Про здійснення державних закупівель" в 2012 р. екс-чиновниками було безпідставно витрачено понад 11 млн грн на інформування про діяльність комерційних банків.

За результатами перевірки розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України за фактом зловживання службовим становищем співробітниками НБУ.

У ГПУ зазначили, що перевірки в Нацбанку тривають.

Нагадаємо, вчора генпрокурор Віталій Ярема заявив, що за кордоном за запитом ГПУ арештовані рахунки братів Андрія і Сергія Клюєвих, екс-голови НБУ Сергія Арбузова, нардепа Юрія Іванющенка, а також сина екс-прем'єра Миколи Азарова Олексія.