ua en ru

У ГПУ є відеодоказ причетності екс-командира "Беркута" Садовника до розстрілу Майдану

У ГПУ є відеодоказ причетності екс-командира "Беркута" Садовника до розстрілу Майдану Фото: екс-командир "Беркута" Дмитро Садовник

Слідство у свій час втратило більшу частину доказової бази у зв'язку з тим, що Садовник втік

Генеральна прокуратура України (ГПУ) має докази, що саме екс-командир "Беркута" Дмитро Садовник керував діями екс-беркутівців Сергія Зінченка і Павла Аброськіна, які підозрюються у масовому розстрілі протестувальників у Києві 20 лютого. Про це заявив старший прокурор ГПУ Олексій Донськой, передає Hromadske.tv.

За його словами, є відеозаписи, де видно, що Садовник керує діями екс-беркутівців.

"Він дає команди яким чином їм відступати, або навпаки, на яких позиціях закріплюватися. Це, безумовно, були не хаотичні дії. Цими діями керував Садовник з моменту, як він там з'явився", - заявив Донський.

За словами прокурора, наслідок у свій час втратила більшу частину доказової бази у зв'язку з тим, що Садовник втік, проте на даний момент зібрано більш ніж достатньо доказів.

Як повідомлялося, старший прокурор ГПУ Олексій Донськой заявив, що Генпрокуратура надасть в суді докази того, що екс-беркутівці Сергій Зінченко і Павло Аброськін є безпосередніми виконавцями тих злочинів, які їм інкримінують (масове вбивство протестувальників 20 лютого).

Нагадаємо, навесні 2014 року правоохоронці затримали, а суд заарештував екс-беркутівців Сергія Зінченка, Павла Аброськіна і їх командира Дмитра Садовника за підозрою в розстрілі активістів Евромайдана на вулиці Інститутській 20 лютого в Києві.

У листопаді повідомлялося, що колишні співробітники спеціального підрозділу "Беркут" Павло Аброськін і Сергій Зінченко залишаться під вартою до 10 січня 2016 року.

Пізніше, 28 грудня, Святошинський суд Києва продовжив термін утримання під вартою екс-беркутівців Павла Аброськіна і Сергія Зінченка до 25 лютого 2016 року.