ua en ru

ГПУ попросить суд засудити Януковича до довічного ув'язнення

ГПУ попросить суд засудити Януковича до довічного ув'язнення Фото: Віктор Янукович

Звинувачення має намір клопотати про вищу міру покарання для Януковича

Генеральна прокуратура України має намір просити суд засудити екс-президента Віктора Януковича до довічного ув'язнення за державну зраду. Про це на брифінгу заявив прокурор ГПУ Руслан Кравченко, передає "112 Україна".

"Сторона звинувачення у зв'язку з тим, що обвинувачений та підозрюваний Янукович під час провадження досудового розслідування не визнав свою провину, буде клопотати тільки про вищу міру покарання - довічне позбавлення волі", - заявив Кравченко.

Він також зазначив, що сторона звинувачення впевнена, що показань свідків, документів, висновків експертів та інших матеріалів вистачить для доказу державної зради Януковича.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів, як можуть вирішити проблему зі зняттям Януковича з розшуку Інтерполу.

"Цю проблему ми вирішимо. Або переконаємо Печерський суд прийняти рішення згідно з вимогами нового керівництва Інтерполу. Або отримаємо в суді вирок і оголосимо віп-втікачів в розшук для відбування покарання", - зазначив Луценко.