ua en ru

ГПУ отримала чергові докази фінансування РФ бойовиків на Донбасі

ГПУ отримала чергові докази фінансування РФ бойовиків на Донбасі Фото: мінно-вибуховий пристрій (gp.gov.ua)

Були виявлені мінно-вибухові пристрої, які не перебувають за озброєнні ЗСУ

Управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України вкотре задокументувало фінансування Росією незаконних збройних формувань на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Зокрема, під час виконання одного із завдань на околицях населеного пункту Гранітне (Донецька область) військовослужбовці Об’єднаних сил виявили мінно-вибуховий пристрій, який був ідентифікований як неконтактний вибуховий пристрій НВП-П "Охота".

ГПУ отримала чергові докази фінансування РФ бойовиків на Донбасі
ГПУ отримала чергові докази фінансування РФ бойовиків на Донбасі
ГПУ отримала чергові докази фінансування РФ бойовиків на Донбасі

Фото: виявлені мінно-вибухові пристрої

Окрім цього, під час виконання завдань військовослужбовцями Об’єднаних сил на околицях населеного пункту Павлопіль (Донецька область) виявлені мінно-вибухові пристрої ПМН-2.

"За попередньою інформацією зазначені зразки мінно-вибухових пристроїв на озброєнні Збройних сил України не перебувають і не використовуються", - підкреслюється у повідомленні.

Вказано, що в ході проведених слідчих дій 22 серпня вказані зразки озброєння вилучені у ході огляду місця події. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії.

"З урахуванням місця виявлення зазначених зразків озброєння, їх використання на території Донецької області свідчить про військову агресію Збройних Сил Російської Федерації та підконтрольних їм незаконних збройних формувань", - додали у ГПУ.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна раніше, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що РФ свідомо фінансує тероризм та бере участь у тортурах.

12 червня Україна подала до Міжнародного суду ООН меморандум про фінансування тероризму з боку Російської Федерації.