ua en ru

ГПУ підозрює один з підрозділів "Укрнафти" у виведенні 4 млрд гривень структурам ПриватБанку

ГПУ підозрює один з підрозділів "Укрнафти" у виведенні 4 млрд гривень структурам ПриватБанку Фото: Генеральна прокуратура (РБК-Україна)

Йдеться про нафтогазовидобувне управління "Полтаванафтогаз"

Генеральна прокуратура України підозрює один з підрозділів ПАТ "Укрнафта" у виведенні 4 млрд гривень структурам "ПриватБанку". Про це повідомляє видання Enkorr, посилаючись на матеріали кримінального розслідування №42016000000004105, проведеного ГПУ з кінця минулого року.

Зазначено, що один зі структурних підрозділів "Укрнафти" відразу після приходу в компанію нового глави Марка Роллінса восени 2015 року перерахувало двом компаніям з орбіти групи "Приват" 3,99 млрд гривень за нафтопродукти. Відзначається, що через кілька місяців це паливо було перепродано 52-м фірмам вдвічі дешевше.

Повідомляється, що мова йде про нафтогазовидобувне управління "Полтаванафтогаз", яке виступає уповноваженою особою договору про спільну діяльність №999/97 між "Укрнафтою" і Momentum Enterprises (Eastern Europe) Ltd.

Видання зазначає, що, виходячи з оприлюднених даних кримінального розслідування, 29 вересня 2015 року, як раз в той день, коли Марк Роллинс офіційно приступив до виконання обов'язків голови правління "Укрнафти", був призначений глава дирекції "Полтаванафтогаз", якому учасники договору про спільну діяльність надали право одноосібного підпису на всіх банківських і фінансових документах.

Нагадаємо, в липні Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) проводить обшуки в київському офісі Публічного акціонерного товариства "Укрнафта".