ua en ru

ГПУ спростувала інформацію про зрив повернення лісів Пшонки і Арбузова

ГПУ спростувала інформацію про зрив повернення лісів Пшонки і Арбузова Фото: справи по земельних ділянках Пшонки перебувають на рішення судів

Розгляд двох справ по лісах Арбузова призначено на 9 вересня 2016 року

Київський апеляційний господарський суд 29 липня 2015 року повністю задовольнив позовні вимоги Фастівського міжрайонного прокурора про розірвання договору та повернення державі мисливських угідь площею 15,3 тис. га лісів у Фастівському районі Київської області, які отримали люди екс-генпрокурора Віктора Пшонки у часи Віктора Януковича. Про це повідомляє управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Суд визнав, що відповідач порушив виконання договору про умови ведення мисливського господарства, шляхом часткового пошкодження лісових насаджень та будівництвом споруд", - йдеться в повідомленні.


Також Києво-Святошинська місцева прокуратура Київської області продовжує вживати заходів по розірванню в судовому порядку договорів про надання батькові екс-глави Нацбанку Сергія Арбузова Геннадію Арбузову в тимчасове користування 18,2 тис. га лісів, розташованих у Приміському лісництві та повернення землі державі.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, розгляд справи Києво-Святошинського районного суду призначено на 9 вересня 2016 року.

Крім того, Києво-Святошинська місцева прокуратура подала позов до Андрія Лісічкіна про розірвання договорів тимчасового користування лісовим ділянкою площею 30 тис. га і його повернення в державну власність.

Розгляд "справи Лісічкіна" також призначено на 9 вересня 2016 року.

У ГПУ наголошують, що справи за всіма зазначеними ділянками перебувають на рішення судів. А розгляду двох справ досі навіть не відбулося.

"Органами прокуратури постійно вживаються заходи щодо захисту інтересів держави з питань власності та у сфері земельних відносин, пов'язаних з іншими високопоставленими чиновниками", - додали в Генпрокуратурі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура не змогла повернути тисячі гектарів лісу Пшонки і Арбузова.