ua en ru

ГПУ оприлюднила нові докази військової присутності РФ на Донбасі

ГПУ оприлюднила нові докази військової присутності РФ на Донбасі Фото: російські військові, ілюстративне фото (facebook.com-abazia)

У зоні АТО виявлено боєприпаси російського виробництва

Генеральна прокуратура України (ГПУ) отримала та оприлюднила нові докази щодо військової присутності Російської Федерації (РФ) на території України, зокрема у Донецькій області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Зазначається, що управління ГПУ з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, проводять досудове розслідування за фактом застосування представниками влади і командуванням Збройних сил РФ засобів ведення війни, що заборонених міжнародним правом. Також триває розслідування інших порушень законів та звичаїв війни та умисних убивств.

Зокрема, у зоні проведення антитерористичної операції під час проведення розшукових дій спільно з українськими військовослужбовцями виявлено:

  • Чотири протипіхотні міни МОН-50 (1990 р.в.)
  • Одну ручну протипіхотну оборонну ударно-дистанційну гранату (рос. РГО)
  • Дваударно-дистанційні запали (рос. УЗД, 1992 та 1993 р.в.) до гранати "РГО"
  • Реактивний піхотний вогнемет РПВ "Джміль" (рос. РПО-А "Шмель", 1991 р.в.).
ГПУ оприлюднила нові докази військової присутності РФ на ДонбасіГПУ оприлюднила нові докази військової присутності РФ на ДонбасіГПУ оприлюднила нові докази військової присутності РФ на ДонбасіГПУ оприлюднила нові докази військової присутності РФ на ДонбасіГПУ оприлюднила нові докази військової присутності РФ на Донбасі

Фото: озброєння російського виробництва (gp.gov.ua)

Як повідомили у Міністерстві оборони України, знайдені боєприпаси не перебувають на забезпеченні Збройних сил України. На даний час проводяться відповідні експертизи, триває досудове розслідування.

Нагадаємо, нещодавно міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Росія не збирається відмовлятися від продовження збройної агресії на сході України.

Також президент України Петро Порошенко під час візиту на Донбас сказав, що Російська Федерація посилила військову присутність уздовж українського кордону. Крім того, продовжено перебування регулярних військ РФ на окупованих територіях.