ua en ru

РФ не збирається відмовлятися від продовження збройної агресії на Донбасі, - Полторак

РФ не збирається відмовлятися від продовження збройної агресії на Донбасі, - Полторак Фото: Степан Полторак (nato.int)

Полторак зазначив, що Україна й надалі підтримуватиме курс політико-дипломатичного врегулювання конфлікту на Донбасі

Російська Федерація не збирається відмовлятися від продовження збройної агресії на сході України. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

"За нашими даними, Російська Федерація не збирається відмовлятися від продовження збройної агресії на сході України. Про це свідчить російська військова присутність в окремих районах Донецької та Луганської областей і ведення бойових дій проти Збройних сил України. Лише торік наші позиції на сході ворог обстріляв понад 15 тисяч разів", - заявив Полторак.

Разом з тим, Полторак зазначив, що Україна й надалі підтримуватиме курс політико-дипломатичного врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Водночас ми можемо і будемо використовувати суверенне право на самооборону. Тому наша країна діятиме в межах комплексу політико-дипломатичних, санкційних та інших заходів задля відновлення територіальної цілісності України та відсічі і стримування збройної агресії РФ", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Станиці Луганській (Луганська область) 10 квітня 2018 року може відбутися розведення сил та засобів.