ua en ru

ГПУ направила до суду обвинувальний акт стосовно депутата Кіровоградської облради

ГПУ направила до суду обвинувальний акт стосовно депутата Кіровоградської облради Ілюстративне фото (із відкритих джерел)

Чиновник незаконним шляхом заволодів чужим майном на суму 8,3 млн грн

Слідчими Генеральної прокуратури України (ГПУ) завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт за обвинуваченням депутата Кіровоградської обласної ради, який шляхом зловживання довірою заволодів чужим майном в особливо великих розмірах на суму 8,3 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Зазначається, що дії обвинуваченого кваліфіковані за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Санкція ч. 4 ст. 190 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України направила до суду справу щодо бізнесмена, який пропонував детективу Національного антикорупційного бюро України 800 тис. доларів. Зловмисник пропонував хабар за зняття арештів з рахунків підконтрольних йому підприємств.

Також повідомлялося, що ГПУ викрила злочинну схему експорту та імпорту товарів, яку організували працівники Закарпатської митниці.

Правоохоронці встановили усіх працівників митниці, задіяних у злочинній схемі. Крім них, у цій "схемі" була задіяна брокерська контора.