ua en ru

ГПУ направила до суду звинувачення проти командира роти столичного "Беркуту"

ГПУ направила до суду звинувачення проти командира роти столичного "Беркуту" Фото: Генеральна прокуратура

Заступник голови управління міліції та заступник командира полку спецпідрозділу "Беркут" оголошені в розшук

Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно командира роти столичного "Беркуту", командира взводу та 5 їхніх підлеглих міліціонерів щодо подій в "Українському домі" в 2010 році. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Зазначені особи обвинувачуються в тому, що діючи за вказівкою народного депутата України В. Колесніченка, разом з колишнім заступником начальника управління ГУ МВС України в Києві, командиром полку міліції "Беркут" та його заступником, перевищуючи владу і свої службові повноваження 8 квітня 2010 року під час проведення одного з відкритих заходів у Великому виставковому залі в "Українському домі" в Києві спровокували конфлікт і безпідставно застосували силу до відвідувачів цього заходу, затримали 14 з них, серед яких був герой України похилого віку, спричинивши їм тілесні ушкодження", - йдеться в повідомленні

Крім того, зазначені правоохоронці завадили журналістській діяльності та завдали тілесні ушкодження журналісту одного з телевізійних каналів, який намагався задокументувати їх незаконні дії.

У. Колесніченко, заступник начальника управління міліції та заступник командира полку спецпідрозділу "Беркут" оголошені в розшук і судом надано дозвіл на їх затримання.

Нагадаємо, в Павлоградському міськрайонному суді триває розгляд справи про збитий бойовиками під Луганськом літаку Іл-76 з 49 українськими військовими на борту.