ua en ru

ГПУ направила в суд обвинувачення стосовно судді Вищого госпсуду Швеця

ГПУ направила в суд обвинувачення стосовно судді Вищого госпсуду Швеця Фото: ГПУ направила в суд обвинувачення стосовно судді Вищого госпсуду Швеця

Швець і його співучасник підозрюються в замаху на заволодіння чужим майном шляхом шахрайства

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт у кримінальній справі стосовно судді Вищого господарського суду Віктора Швеця. Про це повідомляє управління по зв'язках з громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

Наголошується, що генпрокурор України Юрій Луценко особисто повідомляв про підозру Швеця та його співучаснику. Вони підозрюються в замаху на заволодіння чужим майном шляхом шахрайства, завідомо неправдивому повідомленні про вчинення злочину та завідомо неправдиве визнання.

Досудове розслідування довело провину Швеця в закінченому замаху на незаконне заволодіння грошовими коштами страхової компанії, шляхом імітування викрадення належного його близькому родичу транспортного засобу Mercedes-Benz ML-350. Суддя і його співучасник штучно створили страховий випадок, повідомили про неправдивий злочин, а також надали завідомо неправдиві показання.

Швецю загрожує тюремне ув'язнення на термін до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ виявила нардепів, порушили обмеження щодо сумісництва діяльності.