ua en ru

ГПУ з початку року направила до суду 10 справ про перешкоджання роботі журналістів

ГПУ з початку року направила до суду 10 справ про перешкоджання роботі журналістів Фото: три звинувачення ГПУ висунула співробітникам "Беркута"

Суд вже розглянув 3 виробництва і притягнув винних до кримінальної відповідальності

Генеральна прокуратура України в 2016 році направила до суду 10 кримінальних справ про злочини пов'язаних з перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів. Про це повідомляє управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ ГПУ.

Прокуратура висунула звинувачення у 3 кримінальних провадженнях за 3 колишнім співробітникам "Беркута", зокрема за перешкоджання діяльності журналістів "5 каналу".


Крім цього, суд також направлено 7 кримінальних справ про такі ж злочини щодо журналістів телеканалів "24", "НТН", "Ірта", ТРК "М-Студіо", інтернет-видань "Житомир-інфо" та "Житомир today", інтернет-газети "Дорожній контроль", ГО "Інформаційне агенство Український Медіа Груп". Розслідування проводилося Національною поліцією України.

Судами вже розглянуто 3 виробництва, винні притягнуті до кримінальної відповідальності.

"Зокрема, за фактом насильства щодо журналіста "24 каналу", під час виконання ним своїх обов'язків, яке мало місце у середині січня поточного (2016, - ред.) року в підземному переході станції метро "Дружби Народів", Печерським районним судом м. Києва засуджено громадянина та призначено покарання у вигляді 1 року обмеження волі", - йдеться в повідомленні ГПУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні склали список "Ворогів преси".